Napi menü

Történetek

Mesék a Monarchiából

|Történetek
Történetek 2017-10-23T19:03:33+00:00
  • a-pincer-alma

A pincér álma

október 4th, 2017| A pincér álma bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A képen a híres vendéglői epizód, Huszárik Zoltán Szindbád filmjéből. Nem túlzás azt állítani, hogy a magyar filmtörténet egyik legismertebb jelenetéről beszélünk, mely a filmnek köszönhetően lett szindbádivá. A „nagy zabálást” a rendező kiváló érzékkel [...]

  • tigris

U Zlatého Tygra

október 4th, 2017| U Zlatého Tygra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kidobtak négy magyar turistát a prágai U Zlatého Tygra sörözőből. Azaz nem kidobtak, csak egyszerűen keresztül néztek rajtuk, nem szolgálták ki őket. Történt mindez nem sokkal a nyitás után, és aznap láss csodát, a nyitás [...]

  • halhatatlan-vizimolnar

A halhatatlan vizimolnár

október 4th, 2017| A halhatatlan vizimolnár bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Aki megfordult már a prágai vagy a cseh kocsmák bármelyikében, az egészen biztos, hogy találkozott az újabban nálunk is kapható, ecetes lében pácolt cseh szafaládéval, közismertebb nevén az utopeneccel, azaz a vízbefulladttal. A nevezetes sörkorcsolyát [...]

  • 11-es Sör

Egy kihagyhatatlan 11-es

október 3rd, 2017| Egy kihagyhatatlan 11-es bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kezdetben vala a tízes és a tizenkettes... ez a két sör képezte a cseh sörgyártás alapját, és ezzel egészen jól elvoltak a cseh sörbarátok.Igaz, azokban az évtizedekben csak a minőség maradt kiváló, de a sörgyárak [...]

  • mikulas

Sörök karácsonyra

október 1st, 2017| Sörök karácsonyra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Néhány esztendeje egy ha a karácsonyi sörökről írtunk, akkor az elsősorban az import sörökről szólt. A Bush Noël belga Mikulás-sörétől az egyik legismertebben, a kelet-flandriai Huyghe főzde Delírium Christmas barna ale sörén át, a Mönchshof [...]

  • csaszarmorzsa

A császár morzsája

szeptember 25th, 2017| A császár morzsája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Először is szögezzük le – a császármorzsa nem azonos a grízsmarnival vagy más nevén daramorzsával. Mint ahogy az utóbbiak nevükben is jelzik, darával készülnek, a császármorzsa pedig liszttel, és ha jól készítjük el, könnyebb, lazább [...]

  • Hasek

Csavargó liba

szeptember 23rd, 2017| Csavargó liba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Radko Pytlik nevezi így Jaroslav Hašeket a róla írt könyvében. Ha ennek a blognak apropóját a cseh remekek adják, a sörnek és az irodalomnak különös, csak a csehekre jellemző viszonya, akkor Hašek és írásai megkerülhetetlenek.A [...]