MARTIN IMRE

Vendéglős

„Vendégül látni valakit annyi mint felelősséget vállalni jólétéről mindaddig, amíg fedelünk alatt marad.”
Brillant Savarin

A Ferdinánd Monarchia Étterem & Cseh Sörház a VI. kerületben nyitotta meg kapuit immáron 12 éve Kedves Vendégei előtt. Az elfogadtatással nehéz dolgunk volt, hiszen a cseh konyha és vendégvárás csak a szívélyességben egyezik meg saját magyaros vendéglátásunkkal. Az ételek a mi ízvilágunktól nem esnek távol ugyan, de a főzési és sütési módok miatt mások, mint az idehaza megszokottak. Az ételek köreteiről nem is beszélve, hiszen a legtöbb étel mellé a knédli számos változatát kínálja a cseh konyha.

Na és persze itt van a sörkultúra, ami összeköt mindent, és egyben egy teljesen új ámbár szép világba, a sörök világába kalauzol el minket. A kezdő lépések után egyre inkább elmerülünk a változatos sörök ízének, színeinek, nevének mélységeibe.

Az út hosszú volt idáig. 10 év. De a vállalt név a Ferdinánd, nemcsak egy név. Ez a név maga a történelem. Egy család, egy dinasztia, ami egybeforrott Európa történelmével.

Ferenc Ferdinand a Monarchia része teljes családjával, felmenőivel. És ez a felismerés és kutatásaink eredménye hozta a változást az életébe az étteremnek. A Ferdinánd már nem csak nevében, de már konyhájában és szellemiségében is MONARCHIA párti lett.

Ételeink és italaink bevezetik a nagyérdemű étterembe járó közönséget a boldog békeidők világába. Bécs, Budapest, Prága, Pozsony, Erdély és Partium, a Délvidék, egy csepp Itália. Ezer színű világ tele ételcsodákkal és italkülönlegességekkel.

Vendégnek és nekünk vendéglátóknak is meg kellett szokni ezt az új fajta vendéglátást itt, Pesten. Hiszen mi nem kevesebbet vállaltunk, mint hogy egy kis Csehországot és a Monarchiát csempésszük bele az Önök ételébe, az itt töltött perceikbe. Mindezt itt, a Király utcában.

Nagyot álmodtunk és nem változtatunk az álmainkon. Mert nem csak az elsők, de jók is szeretnénk lenni.

Várjuk Önöket a Ferdinánd Monarchia Étterem & Cseh Sörházba

Martin Imre Vendéglős

FERDINAND

A trónörökös sörfőzdéje

A Prága közeli Benešov sörgyárát 1872-ben alapították a városi polgárok. A főzdét 1887-ben eladták a konopištěi uradalomnak, egész pontosan Ferenc Ferdinánd trónörökösnek. Így nem véletlen, hogy amikor a 1990-es években privatizálták a sörfőzdét akkor az itt főzött sörök megkapták a Ferdinand nevet.

Valamennyi közül a legérdekesebb a félbarna Sedm kuli – Hét golyó – elnevezése, amely éppen a trónörökös, és a benešovi sörgyár egykori tulajdonosa elleni merényletnek állít emléket. 1914. júniusában Ferenc Ferdinánd trónörökös Szarajevóba látogatott. A szerb nacionalisták bombamerénylete a trónörökös ellen ugyan meghiúsult, és később egy kézigránáttal sem sikerült őt eltalálni, végül azonban Gavrilo Princip pontosan célzott a pisztolyával. Hét golyót eresztett ki fegyveréből, ebből eggyel lelőtte a trónörököst és egy másikkal a feleségét, Zsófiát is. Hét golyó, mint Szarajevóban – ma is használják a kifejezést a csehek, ha valami végzetes dologról van szó.

Ferdinánd sörfőzde
Ferdinánd sörfőzde

GALÉRIA

Tekintsen meg néhány képet rólunk

Címünk

Jöjjön el hozzánk egy finom vacsorára és egy még jobb sörre!

Címünk

1068, Király utca 76.

Telefon

Foglaljon asztalt telefonon, kollégánk várja hívását.

Hívjon minket még ma!

+36-20 / 2828-307

HÍVJON MINKET!

E-mail

Foglaljon asztalt e-mailben, kollégánk keresni fogja a részletekért.

E-mail címünk

info@ferdi.hu

Cím

Jöjjön el hozzánk egy finom vacsorára és egy még jobb sörre!

Cím

1068, Budapest, Király utca 76.

Telefon

Foglaljon asztalt telefonon, kollégánk várja hívását.

Hívjon minket még ma!

+36 20 / 2828-307

E-mail

Foglaljon asztalt e-mailben, kollégánk keresni fogja a részletekért.

E-mail címünk

info@ferdi.hu