Biztosítsa helyét időben!

Asztalfoglalás

Az üzenetet sikeresen elküldtük, köszönjük szépen! / Thank you for your message. It has been sent.
Az üzenet küldése során hibát észleltünk, kérjük, próbáld újra később. / There was an error trying to send your message. Please try again later.

Ferdinand Monarchia Cseh Sörház

Kedves Vendégeink!

Talán felmerült Önökben a kérdés, hogy mit keres immár évek óta a budapesti Terézváros szívében egy hangulatos cseh sörház, mely nem csak nevében, hanem étel és italválasztékában bátran merít, az egykori Osztrák-Magyar Monarchia országainak konyhai kínálatából. Nos, a magyarázat végtelenül egyszerű. A békebeli béke éveiben nemcsak a monarchia országainak ipara és mezőgazdasága fejlődött, hanem a vendéglátás is. A sok nemzetiségű állam, ha valamiben, akkor a gasztronómiában biztos, remek olvasztótégelynek bizonyult.

A magyar konyháról elmondható, hogy amellett, hogy megvannak a nemzeti vonásai is, annyiféle – francia, török, bajor, szerb, cseh, román, lengyel és bolgár – hatás érte, hogy ember legyen a talpán, aki egy-egy étel láttán biztosan tudja, hogy ez melyik ország konyhájából került a mi gasztronómiánkba. A mi itt a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörházban nem is ezt szeretnénk eldönteni, hanem minél szélesebb választékban, a különféle közép-európai népek – ha úgy tetszik az egykori Osztrák-Magyar Monarchia népeinek – konyhájának finomságait tervezzük, az önök tányérjára varázsolni.

Reméljük, mindannyiunk örömére sikerrel és az önök tetszését elnyerve, valósítjuk meg tervünket!

enterior

1063 Budapest, Szív u. 30.

Nyitva tartás:
Hétfő – Péntek: 11.30-23.00
Szombat: 12.00-23.00
Vasárnap: 12.00-23.00

Telefon: +36-1 / 312-2077
Mobil: +36 20 / 282-8307
E-mail: info@ferdi.hu